BCM+ gaat partnership aan met BCM van PTI

bcm+ heeft een partnership overeenkomst getekend met BCM van PTI. Daarmee onderstrepen de bedrijven hun visie op het totaalpakket voor de bedrijfscontinuïteit voor het MKB, MKB+ en overheidsinstellingen.

Samen orde op zaken stellen

bcm+ analyseert, adviseert en traint bedrijven bij het op orde stellen van de vereisten voor een gedegen Business Continuity Management System, conform ISO 22301. BCM biedt het MKB, MKB+ en overheidsinstellingen de ondersteuning en kantoorruimte om bij calamiteiten hun financiële- en reputatieschade te minimaliseren. Samen ontzorgen zij bedrijven in een totaal pakket voor het beperken van de bedrijfsrisico’s.

Joël Stolk, accountmanager BCM: “We zijn heel blij met onze samenwerking met bcm+. Veel bedrijven worden door de vraag vanuit hun klanten gedwongen zich ISO te certificeren. Maar om als bedrijf zo’n certificering te krijgen moet er veel op orde zijn, vaak veel meer dan bedrijven denken. bcm+ helpt bedrijven bij alles op orde te brengen zodat zij de gewenste certificering eenvoudig(er) binnen halen. We kunnen onze klanten nu een compleet pakket aanbieden voor hun bedrijfscontinuïteit. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten.”

Gert Kogenhop, directeur bcm+: “Eindelijk is er een organisatie die zich specifiek richt op het MKB met fantastische oplossingen en ondersteuning voor bedrijven in dit segment die bedrijfscontinuïteit serieus nemen en hier mee aan de slag willen. Het is ook bewonderenswaardig dat onderkend wordt dat men dat niet alleen kan en zich omringd met specialisten op de verschillende vakgebieden en expertises. De samenwerking met BCM van PTI is dan ook een ‘no brainer’ voor mij. Samen met de andere partners kunnen we enorme toegevoegde waarde creëren voor het MKB”.

Over BCM/PTI

Business Continuity Management is één van de nieuwe bedrijfstakken van PTI. BCM biedt het MKB, MKB+ en overheidsinstellingen de ondersteuning en kantoorruimte om bij calamiteiten hun financiële- en reputatieschade te minimaliseren. Vanuit de samenwerking met diverse partners biedt BCM een totaalconcept voor bedrijfscontinuïteit.

PTI is een dienstverlenend softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van dataverwerkingssoftware. De oplossingen verzamelen grote volumes informatie uit verschillende datastromen en brengen deze vervolgens samen in één database. Vanuit de database is de verzamelde bedrijfsinformatie voor alle geautoriseerde werknemers op elk moment toegankelijk. De prioriteit voor PTI ligt bij de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de informatie evenals de kwaliteit van de informatievoorziening.

Over bcm+

bcm+ beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van de implementatie van Business Continuity Management Systemen in vele branches en bij organisaties van verschillende omvang en complexiteit. Deze brede ervaring maakt het mogelijk om organisaties op de juiste wijze te adviseren met betrekking tot de bedrijfsrisico’s en ter zake doende aanbevelingen en oplossingen.

bcm+ beschikt over een bewezen methodiek welke zorgt voor een soepele opname van Business Continuity Management in de organisatiecultuur als “Hoe wij hier werken”. Een modulaire aanpak garandeert niet alleen de juiste aanpak van projectmanagement plus focus, maar levert bovenal toegevoegde waarde en duidelijk meetbare resultaten en producten aan het einde van elke module, bijvoorbeeld conform de ISO 22301 standaard op dit gebied.

Advies, implementatiebegeleiding en tevens ‘after care’ tijdens bijvoorbeeld audit processen, uitvoering van continu verbeterprogramma’s, vereiste BCM oefeningen plus training en ontwikkeling van personeel op dit gebied, behoren tot de kerntaken van bcm+.